Φαντασία…


“Μπορείς να το κάνεις εάν πιστέψεις ότι μπορείς”

Αγαπητοί φίλοι ,

Το πίο δυνατό σημείο του άνθρωπου είναι το μυαλό του, γιατί είναι το μόνο πράγμα που ο άνθρωπος ελέγχει και κατευθύνει. Το μυαλό αφού συλλάβει κάτι και το πιστέψει τότε μπορεί και να το κάνει. Για την δύναμη του μυαλού θα μιλήσουμε σε άλλο κεφάλαιο . Κάναμε αυτόν τον πρόλογο για το μυαλό για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για να δημιουργίσουμε τις δικές μας όμορφες φαντασίες, αυτές που μας φέρνουν πιό κοντά στο μέλλον που επιθυμούμε.  Σήμερα λοιπόν  θα μιλήσουμε για τη δύναμη της φαντασίας.

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικλείει τον κόσμο» – Albert Einstein

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε κάποια από τα παραστρατήματα της Φαντασίας που θα σας εμποδίσουν να πραγματοποιήσετε τις μοναδικές επιθυμίες σας. Θυμηθείτε ότι η φαντασία σας είναι δική σας και μόνον δική σας. Έχετε την έμφυτη ικανότητα να την χρησιμοποιήσετε με όποιον τρόπο επιλέξετε. Κανείς άλλος δεν είναι υπεύθυνος για την φαντασία σας. Οτιδήποτε τοποθετηθεί στην φαντασία σας και μείνει εκεί με πίστη και επιμονή γίνεται κυριολεκτικά η πραγματικότητα σας.
Όταν ο Τόμας Α.Έντισον εφηύρε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα απλώς συνδύασε με νέο τρόπο παλιές και πασίγνωστες αρχές. Ο Έντισον και όλοι οι άλλοι που γνώριζαν το θέμα του ηλεκτισμού, ήξεραν ότι μπορεί να παραχθεί φώς εάν θερμάνουμε ένα μικρό καλώδιο με ηλεκτρισμό, αλλά το δύσκολο ήταν να γίνει αυτό χωρίς να καεί και να κοπεί το σύρμα. Προτού μπορέσει να παράγει φώς , πειραματίστηκε με κάθε πιθανό σύρμα ελπίζοντας να βρεί ένα υλικό που να αντέξει την τρομερή θερμότητα που θα ανέπτυσσε το σύρμα.
Η εφεύρεση του ολοκληρώθηκε μετά απο χιλιάδες δοκιμές και άφθονο συνδυασμό παλιών ιδεών  στη φαντασία του, όταν τελικά βρήκε τον χαμένο κρίκο. Ο καταπληκτικός ηλεκτρικός λαμπτήρας ήταν πια πραγματικότητα και άλλαξε απο τότε την ζωή όλων μας.
Η φαντασία ποτέ δεν είναι τόσο ενεργή, όταν αντιμετωπίζει κανείς κατάσταση ανάγκης που απαιτεί γρήγορη και συγκεκριμένη απόφαση και δράση. Σε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις οι άνθρωποι πήραν αποφάσεις, έκαναν πλάνα και χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους με τέτοιον τρόπο, που έγιναν γνωστοί ώς μεγαλοφυϊες. Πολλές μεγαλοφυϊες γεννήθηκαν απο την αναγκαιότητα για ασυνήθιστη διέγερση της φαντασίας, εξαιτίας κάποιας δοκιμασίας που δημιούργησε την ανάγκη για γρήγορη σκέψη και απόφαση.
Είναι πασίγνωστο ότι ο μόνος τρόπος να γίνει χρήσιμο ένα παραχαϊδεμένο παιδί είναι να το αναγκάσεις να γίνει αυτόνομο. Αυτό απαιτέι άσκηση και της φαντασίας και της αποφασιστικότητας, καμία απο τις οποίες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν δεν προκύψει μια κατάσταση ανάγκης.
Μην υποτιμάτε τον εαυτό σας. Αξίζετε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε. Αυτή είναι η στιγμή να ξεφορτωθείτε τις αρνητικές σκέψεις. Φανταστείτε μόνον και δημιουργείστε μια πραγματικότητα από θετικές εμπειρίες. Τα πάντα ξεκινούν από το μυαλό. Και μήν ξεχνάτε φίλοι μου πώς η φαντασία σας λειτουργεί σαν σκηνοθέτης ης ζωής σας.