Πλεονεκτήματα online αγορών. Γιατί να αγοράσω από το internet;

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι online αγορές κερδίζουν συνεχώς έδαφος, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε πανευρωπαϊκό ή ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες έχουν διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας και αφετέρου γιατί οι αγορές μέσω internet εμφανίζουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένα από αυτά τα πλεονεκτήματα.

Γιατί να αγοράσω online

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πολύς κόσμος αγοράζει online είναι γιατί η διαδικασία αγοράς είναι εύκολη και γρήγορη.

Ιδίως όσον αφορά αγαθά που δεν χρειάζεται να δούμε από κοντά ή να τα δοκιμάσουμε (π.χ. κινητά τηλέφωνα, smartphones, tablets, υπολογιστές, λευκές συσκευές κλπ) αρκούν μερικά κλικ στον υπολογιστή μας για να φτάσουν τα προϊόντα στην πόρτα μας.

Ακόμη και σε προϊόντα που κάποιος θα δυσκολευόταν να αγοράσει χωρίς να τα δει ή να τα δοκιμάσει, πολλά μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν μια σειρά από ευκολίες όπως π.χ. δωρεάν αλλαγή έτσι ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για την αγορά μας.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος για να ψωνίσουμε μέσω internet είναι οι πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πολλά e-shop δεν διαθέτουν φυσικά καταστήματα, παρά μόνο αποθήκες όπου φυλάσσουν τα προϊόντα και γραφεία από όπου διεκπεραιώνουν τις παραγγελίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν ακριβό κόστος λειτουργίας, καθώς απασχολούν λιγότερο κόσμο και δεν χρειάζεται να νοικιάσουν κάποιο χώρο σε μια εμπορική περιοχή με υψηλό ενοίκιο.

Έτσι, τα χρήματα που εξοικονομούν οι επιχειρήσεις αυτές από ενοίκια και αμοιβές προσωπικού μεταφράζονται σε πολύ καλύτερες τιμές.

Οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία, από την οποία μπορεί κάποιος να βρει κυριολεκτικά τα πάντα, καθιστούν τις online αγορές εξαιρετικά δημοφιλείς.

Θα μας βοηθήσουν και διάφορα εργαλεία όπως είναι η μηχανή σύγκρισης τιμών, μεταξύ διαφόρων προϊόντων, στο να βρούμε αυτά που θέλουμε εύκολα και γρήγορα, να συγκρίνουμε τιμές και να γλιτώσουμε χρήματα επιλέγοντας το φθηνότερο.

Ποικιλία μεθόδων πληρωμής

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των online αγορών είναι η ευελιξία που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα σχετικά με τους τρόπους πληρωμής.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται πληρωμή με πιστωτική ή/και χρεωστική κάρτα, μέσα από ασφαλές κρυπτογραφημένο περιβάλλον που προσφέρουν οι τράπεζες.

Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή είναι απόλυτα ασφαλής καθώς τα στοιχεία της κάρτας δεν είναι προσβάσιμα ούτε από το κατάστημα ούτε από κάποιον άλλον.

Αν δεν τα πηγαίνετε καλά με τις κάρτες μπορείτε να κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του καταστήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στην τράπεζα, είτε ακόμη ευκολότερα μέσω e-banking.

Επίσης, πολλά καταστήματα δίνουν την επιλογή να πληρώσετε μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας πληρωμών paypal και φυσικά με μετρητά κατά την παράδοση, δηλαδή με αντικαταβολή.

Παράδοση στην πόρτα σας

Σημαντική ευκολία των αγορών μέσω internet αποτελεί και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνετε την εξαντλητική βόλτα στα μαγαζιά, όχι μόνο για το ψάξιμο, την λεγόμενη έρευνα αγοράς, αλλά ούτε και για την ίδια την αγορά.

Κι αυτό γιατί όταν αγοράζετε μέσω διαδικτύου, τα προϊόντα έρχονται μέχρι την πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου σας με ελάχιστο ή και καθόλου έξτρα κόστος.

Αυτό βολεύει πολλές φορές αν δεν έχουμε χρόνο να κατεβούμε στην αγορά, αλλά και όταν αγοράζουμε ογκώδη αντικείμενα όπως λευκές συσκευές, έπιπλα, τηλεοράσεις κλπ, η μεταφορά των οποίων είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη.

Αυτά ήταν ορισμένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα των αγορών μέσω internet. Think wise!